cancel
Facebook Tickets

Gerard Ekdom

Als klein jongetje wil hij Bruce Springsteen worden. Wat daar mis ging, is niet helemaal duidelijk. In plaats van Bruce Springsteen wordt Gerard Ekdom DJ en vriend van de sterren. Niet in de laatste plaats omdat Gerard een fenomenale hit- en muziekkennis heeft, hij weet vaak beter wanneer een liedje in de hitparades stond dan de artiest zelf!

De uitzondering op de regel is Jon Bon Jovi, door wie een verbouwereerde Gerard wordt uitgefoeterd (“My name is not Bon, it’s Jon! You stupid f*ck!”), maar zijn jeugdheld Bruce is wel aardig voor hem. In 2003 mag Gerard The Boss interviewen èn hem een gouden plaat overhandigen (en Gerard krijgt er zelf ook een). Verder heeft Gerard Ekdom handjes geschud met Sting, Will Smith, Justin Timberlake, Meat Loaf, Christina Milian, Joe Jackson en…Prins Willem-Alexander (zijn naamplaat: ‘We Are The Champions’ van Queen).

Gerard roept weleens dat hij gedoemd was DJ te worden. Al op 14-jarige leeftijd is hij een veelgeboekte drive-in DJ en heeft hij zijn eigen radioshow op Radio De Bilt. Via Stadsradio Utrecht, New Dance Radio, Magic FM en Hotradio komt hij terecht in de 3FM opleidingsvijver ‘Pyjama FM’.
Ekdom in de Nacht, de Arbeidsvitaminen en Effe Ekdom

Lang heeft hij daar niet in hoeven rondzwemmen, voor hij het weet vervangt hij vrijwel iedere 3FM dag-DJ tijdens vakanties. Vanaf september 2001 heeft hij zijn eigen plekkie in de 3FM programmering en presenteerde Gerard lange tijd Nederlands eigen muziekinstituut Arbeidsvitaminen, elke werkdag tussen 10:00 en 12:00 uur. Sinds september 2010 is daar verandering in gekomen en maakt hij tijdens DIE LUNCH!!! Effe Ekdom. Verder is hij iedere zaterdagmorgen tussen 04:00 en 07:00 uur te beluisteren met het muzikale freakprogramma Ekdom In De Nacht.